Jóllehet az ISIS világszerte közmegvetés tárgya és mindenki borzad tetteiktől, Iránt pedig tisztelet övezi és széles körben elfogadják, számos fontos szempontból Irán rosszabb, és sokkal nagyobb veszélyt jelent az egész világra, mint az ISIS.

Robert Spencer | Breibart

AZ Iszlám Állam (ISIS) gonosztevők bandája, akik szadizmusukat dicsőítik, videóra veszik foglyaik lefejezését, a melegeket pedig sorstársaik kivégzését megörökítő, a „Szerelem Győz” -típusú twitter-üzenetek kíséretében közzétett fotókkal sokkolják, illetve azokkal a terveikkel dicsekednek, melyek szerint rövidesen hatalmas vérfürdőt és rombolást visznek véghez az Egyesült Államokban.

Az Iráni Iszlám Köztársaság ezzel szemben az egyik legfontosabb játékos a Közel- Keleten és a világpolitikában, az Obama -kormány körüludvarolja, és most, hogy felszabadult szankciók alól, a legnagyobb ajándékot is megkapta.

Pedig, mint a Megrögzött hitetlenek iráni kalauza című, új könyvemben is kifejtettem, jóllehet az ISIS világszerte közmegvetés tárgya és mindenki borzad tetteiktől, Iránt pedig tisztelet övezi és széles körben elfogadják, számos fontos szempontból Irán rosszabb, és sokkal nagyobb veszélyt jelent az egész világra, mint az ISIS.

1.Iránnak nukleáris programja van. Az Iszlám Állam határtalanul boldog lenne, ha némi nukleáris anyaghoz juthatna, hogy bombát készítsen belőle. Ezzel szemben, Obama az Iszlám Köztársasággal kötött katasztrofális egyezményének „köszönhetően”, Irán a legjobb úton van ahhoz, hogy szert tegyen ilyenre. És még ha teljesíti is a nukleáris megállapodás valamennyi feltételét, tíz év múlva valamennyi, tevékenységére vonatkozó korlátozás lejár, így annyi atombombát gyárthat, amennyit csak megengedhet magának (és amennyit ki tud fizetni azokból a milliárdokból, amelyeket Irán Obamától kapott a szankciókból fakadó nehézségek kárpótlásaként). Figyelembe véve, milyen gyakran dicsekednek az iráni állami tisztségviselők azzal, hogy Izraelt hamarosan megsemmisítik és rögtön utána az Egyesült Államokat is, ez valóban káprázatos kilátás.

2. Irán dzsihádista terrorszervezetek globális hálózatát finanszírozza és ellenőrzi. Míg az Iszlám Állam azt vallja, hogy egy visszaállított kalifátusból áll – ez az egyetlen kormány amelynek, a szunnita muszlim teológia szerint a muzulmánok engedelmességgel tartoznak – amelynek világszerte több tízezer muszlim (és néhány meglévő dzsihádista terrorszervezet esküdött hűséget), Irán máris rendelkezik mindazzal, amire az Iszlám Állam csak vágyakozik. Van egy dzsihádista terrorszervezetekből álló, ténylegesen az egész világra kiterjedő hálózatuk, amely készségesen engedelmeskedik Irán parancsainak, beleértve annak állítólagos ellenfelei meggyilkolását is.

Ennek a hálózatnak a legfontosabb tagja a Hezbollah, amely nem csupán Libanonban, hanem Dél Amerika hármas határa térségében és Mexikóban is aktív. Utóbbi helyen, mint azt bizonyítékok is alátámasztják, együttműködik a drog-kartellekkel és ezek tagjainak kiképzésében is részt vesz. A többi tag közé tartozik a Hamász és a Palesztin Iszlámista Dzsihád, a jemeni Houthik, valamint az iraki siíták csoportjából álló Kata’ib Hezbollah.

De Irán nem csak dzsihádista terrorcsoportokon keresztül tevékenykedik. Anyagi segítséget nyújtott a spanyolországi baloldali populista pártnak, a Podemosnak is, 2012 júliusában pedig az Ontario állambeli Ottawában Hamid Mohammadi, a kanadai iráni nagykövetség kulturális ügyekért felelős tanácsadója, egy rendkívül sokatmondó fárszi nyelvű beszédében elárulta, hogy a Kanadában élő irániak mai napig szoros kapcsolatot ápolnak szülőföldjükkel és forrón szeretik azt, és arra kell törekedniük, „hogy magas beosztású, kulcsfontosságú pozíciókba kerüljenek”, hogy ily módon „szeretett Iránunk szolgálatára lehessenek”. Mohammadi szavai hatására vizsgálatot rendeltek el az ottawai iráni nagykövetség ellen kémkedés és felforgatás gyanúja miatt, végül pedig bezáratták.

3.Az iráni siíta eszkatológiának köszönhetően [ez az ország] nem csupán hajlandó nukleáris fegvyereket bevetni, hanem alig várja, hogy ezt megtehesse. A siíta Irán ugyanis arra vár, hogy a Tizenkettedik Imám, ez a mitikus megváltó-karakter visszatérjen a Földre, és meghódítsa és iszlamizálja a világot. Egyik elődje, Jafar Sadiq. A hatodik Imám egyszer azt jövendölte, hogy Mahdi Imám, vagyis a tizenkettedik, akkor jön el, amikor a siítáknak olyan borzalmas üldöztetést szenvednek el, amilyenben még sosem volt részük. Valójában nem tér vissza mindaddig – mondta Jafar – „míg a világ lakosságának kétharmada meg nem semmisül.” Feltehetően azt követően, hogy a világ lakosságának egyharmada már megsemmisült, a Tizenkettedik Imám visszajön.

Ali Akbar Hashemi Rafsanjani volt iráni elnök, aki még most is befolyásos tagja az iráni parlamentnek, azzal dicsekedett 2001-ben, hogy „egy atombomba semmit nem hagyna Izraelből, de a muszlim világban pusztán némi rombolást vinne véghez.” És ez a néhány millió muszlim halott talán a Tizenkettedik Imámot is visszatérésre bírná, azzal a szándékkal, hogy véget vessen a muszlimok példátlan lemészárlásának.

Ez azt jelentheti, hogy az irániak azért akarhatnak nukleáris csapást mérni Izraelre, hogy ezt viszonozó csapásokat váltsanak ki és ezzel elérjék, hogy a Tizenkettedik Imám visszatérjen. Ebbeli szándékuktól pedig sem az Obamától sem annak utódaitól származó kedvezmények nem tudják őket eltéríteni.

4.Irán a 9/11 -i terrortámadásban is szerepet játszott. Az Iszlám Állam amerikaiak meggyilkolására ösztönzi az Egyesült Államokban élő muszlimokat, de így tesz Irán is. És sokkal morbidabb sikersorozatot tudhat maga mögött, mint amivel az ISIS dicsekedhet. Bár a 9/11-es dzsihádista összeesküvésben játszott szerepére nagyon kevesen figyeltek fel, ez annyira egyértelmű volt, hogy az egyik szövetségi bíró 2010 -ben megállapította, hogy Irán, a Hezbollah, az Iráni Forradalmi Gárda alakulatai, az iráni titkosszolgálati-és biztonságügyi minisztérium és más iráni kormányzati intézmények, valamint maga Khamenei ayatollah és Ali Akbar Hashemi Rafsanjani volt iráni elnök közvetlenül részt vállalt a segítségből, amelyet Irán az al- Kaidának nyújtott a 9/11-es terrorcselekmény kivitelezéséhez.

Emiatt pedig a mullahok kezén szárad csaknem 3000 amerikai vére. És ha a mullahok lehetőséget kapnak rá, sok más, ehhez hasonló mészárlásra is sor kerül majd.

 

ford: – kk –

 

Kapcsolódó:

 

Miért is kémkedett az Egyesült Államok Izrael után ? (Periszkóp)

Iran: a Clear and Present Danger (Honest Reporting)

Why Israel Is Concerned About American-Russian Understandings on Syria (JCPA)

 

Reklámok